vrijdag 1 januari 2010

Bouwen met Resin

U allen een fantastisch 2010 toegewenst!

In deze week is een start gemaakt met de bouw van de Real-Modell bouwdozen. Eerst bouwdoos B 179, Bahnhof Lippramsdorf. Later volgt B 181 WC Meyersgrund.

Het stationsgebouw van Lippramsdorf is van het Pruisische eenheidstype. Het gebouw stond aan de internationale spoorlijn (Venlo-)Wesel-Haltern
(-Münster). Na de oorlog verviel deze spoorlijn, door een nooit herbouwde Rijnbrug, tot lokaalspoor. In 1962 werd het personenverkeer stilgelegd, in 1986 al het treinverkeer. De spoorlijn is opgebroken, het stationsgebouw bestaat nog steeds en is gerestaureerd.

Het model bestaat uit onderdelen van Resin. Dat is een kunststof giethars. Hiermee is een hoog detaileringsniveau te halen. Wel moeten alle onderdelen bijgewerkt worden alvorens gebouwd kan worden. De gietkant moet worden vlakgeslepen:


Let op: het Resin kan scherpe kanten hebben. En schuur het Resin en niet je vingers! Dat kost minimaal twee dagen vertraging.....
Na het bewerken worden de muren met secondenlijm aan elkaar gezet. Daarna kunnen de muren worden ingevoegd. Ik gebruik daarvoor de waterverdunbare Heki verf 6600.


Als een nog niet bewerkt kozijn is geplaatst blijkt al hoe mooi het model gaat worden. Klik maar eens op de foto voor een vergroting:


In de komende weken zal het model verder worden afgewerkt.
Wordt vervolgd.
Met groet, Jan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten