zondag 6 februari 2011

Hemelsblauw

Tot nu toe had ik bij geen enkele modelbaan een achtergrond gemaakt. Nu ik dat wel gedaan heb was ik helemaal verrast! Het effect is echt overweldigend. Dat had ik veel eerder moeten doen. Dus: Voor wie nog twijfelt.....


Na het aanbrengen van het gipsweefsel was een winterlandschap ontstaan. Voordat ik aan het echte landschap toe kom stromen er nog wel een paar litertjes water door de Berkel. Daarom heb ik alles met muurverf op kleur gebracht:


De achterwand is hemelsblauw geschilderd: Karwei IG PS-1198.
De tafelzijkanten cacaobruin: Histor 6472.
Het landschap (ook onder het spoor) zandkleur: Gamma ST-032.
Daarna zijn enkele delen ingesmeerd met dunne houtlijm en voorzien van natuurlijk zand en Woodlands Turf T45.
Later komt hier een vegetatie van grasvezels, struiken of bomen.

Voorlopig ziet de baan er zo uit:


Een volgende stap is het op kleur brengen van de spoorstaven en het aanbrengen van het ballastbed. Daar moet ik nog even over nadenken.

Wordt vervolgd, Jan

3 opmerkingen:

 1. Hello Jan,
  Good to see you here, I have followed you from the "Spur 0 Forum" and you have a lovely layout! I am much inspired by what I see here.
  Dank u well!
  John Edge.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan,
  ziet er goed uit en het komt wonderwel veel overeen met waarmee ik bezig ben. Een Duits kopstation en rijdend naar een schaduw station "in het zicht".
  Zonder de lange eerste boog; daar ben ik van af gestapt. Ik had ook een brug, maar vond dat niet erg handig. De treinen rijden nu direkt vanuit het station en via een kwart boog het schaduwstation in.
  Ik ga (opnieuw) ook beginnen met het Real/Modell station, maar ik heb er een extra vleugel aan de andere kant bij besteld. Ik denk, dat het dan meer "body" krijgt.
  Ik ben het helemaal met je eens: ook een simpele achtergrondplaat geeft een enorm verschil voor het landschap. Tot voor een tijdje had ik ook nog geen achtergronden, maar nu ook simpelweg een blauwe dus.
  Succes met de verdere bouw.
  Groet, Martin van Mourik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jan,je bent weer goed bezig,ik heb je blog nog steeds bij mijn favorieten staan!!
  Inderddad met achtegrond is het zoveel leuker,mits ie mooi is natuurlijk.
  groetjes Ed(Breitendorf).

  BeantwoordenVerwijderen