zaterdag 27 augustus 2011

Bomen van Modellbaum Manufaktur

Het is nog geen september, maar aan Berkelbrücke wordt weer gewerkt! Slecht weer in augustus gaf aanleiding om verschillende zaken voor te bereiden. De eerste bestelling is binnen: Bomen van Modellbaum Manufaktur Manfred Grünig. Kijk eens op zijn site: Modellbaum Manufaktur
Ik heb drie verschillende grote bomen gekocht. Later volgen nog kleinere bomen en bosjes. De bomen zijn voor de foto's tijdelijk neergezet. Voor definitieve plaatsing wordt eerst het landschap gemaakt. Ik kan nu goed rekening houden met de ruimte die deze grote bomen innemen.


een 50 cm hoge Linde op het stationsplein


een 40 cm hoge Ahorn achter de "Lokschuppen"


een 30 cm hoge Berk langs de lijn.

Manfred Grünig maakt de boomstammen erg mooi! Juist bij alleenstaande bomen is dit belangrijk. De stam en de takken moeten "leven".

De bomen worden op verzoek gebouwd. Herr Grünig maakt de bomen zo als je het hebben wil. Achteraf had ik wat meer bladimitatie gewild en wat meer loof in de Linde. Geen probleem. Ik krijg dit nagestuurd. Ik kan de boom zo nog naar eigen wens aanvullen.

Natuurlijk zijn dergelijke bomen kostbaar. Zelf maken kan ook, maar dat kost veel tijd. Die tijd besteed ik liever aan andere zaken.

Op de laatste foto nog een nieuwe aanwinst, de V36. Daarover volgende keer meer.
Er is ook een bestelling bij IMS gedaan voor telegraafmasten. Maar het mooiste moeten de overwegbomen van Dittmann worden. Ik hou jullie op de hoogte.

1 opmerking: