zondag 25 augustus 2013

Nieuwe plannen.......

Zoals de lezers van dit Blog al gemerkt hebben gebeurt er weinig in Berkelbrücke. De lust om verder te bouwen aan de modelbaan is wat weg. Hoe komt dat? Enerzijds is het nieuwe van Spoor 0 er wat af. Dat is niet doorslaggevend, ik vind het nog steeds erg mooi, maar het geeft niet meer die inspiratie als in het begin. Dat heb ik wel vaker bij het bouwen van een modelbanen. Daarnaast wil ik iets meer met de kamer doen. De modelbaan staat natuurlijk in de weg. Ook ideëen om later te verhuizen weerhouden mij te investeren in iets wat dan afgebroken moet worden. Wat dan? Een bezoek aan Gerolstein in 2011 gaf mij een idee.


De aankondigingen van Real-Modell voor een draaischijf met locloods maken dat mogelijk. De bouw van een depot op enkele losse tafels wordt misschien het vervolg op Berkelbrücke. Het rijden met treinen hoeft van mij niet meer. Maar ik ga ze niet in doosjes opbergen.

De website Lokschuppen Gerolstein laat enkele fraaie opname's zien van het depot Gerolstein. Klik eens op deze:
Lokschuppen Gerolstein
Jammer genoeg is in 2013 het museumbedrijf met railbussen op de lijn Gerolstein-Kaiseresch noodgedwongen gestopt. De railbussen worden nu elders ingezet. Maar de opzet van het depot was mooi. De combinatie van een museumbedrijf en een particuliere vervoerder VEB die voormalige DB loc's gebruikte. In model kan je dan alle kanten op.


Voorlopig zijn het nog alleen plannen. Wel ga ik mijn materieel inperken. De stoomtrein BR64 met umbauwagens gaat in de verkoop. Ook een aantal goederenwagens doe ik weg. Dat alles om ruimte te maken voor nieuwe investeringen. Ik zal in dit Blog weer over de voortgang blijven schrijven. Ik kan dan ook nog steeds noteren: wordt vervolgd!

met groet, Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten