zaterdag 15 februari 2014

Untersuchungsgruben Z371 van Real-Modell

De winter wil maar niet komen, buiten lonken tuin en boot. Toch lukt het om verder te gaan met de bouw van het depot. In de afgelopen weken is gewerkt aan de "Untersuchungsgruben" in de toekomstige locloods. Ik hou het bij de kuilen van Real-Modell. Real-Modell's nabootsing in Resin van metselwerk, dakbedekking of houtwerk is onovertroffen. Het Resin is wel zwaar maar het bewerken is eenvoudig en het materiaal kan tegen een stootje!


Tijdens een eerste proefrit is alles nog schoon!

De "Grube" Z371 is gemaakt voor een kortere loods. Anderhalf Z371 is precies een goede maat voor de diepere Rundlokschuppen, model Schöneweide.
Het Resin wordt geleverd in een rode kleur. Voor montage dient daarom al wat schilder- en voegwerk plaats te vinden.


De loodsvloer (tussen de kuilen)komt later.

De gleuven in de ondergrond geven een verzwakking in de tafel. Daarom zijn aan de onderzijde extra latten naast de gleuven gemonteerd.
De spoorstaaf (Lenz) ligt aan de binnenzijde in nagebootste railklemmen. Real-Modell adviseert de spoorstaaf aan de buitenzijde vast te zetten met nageltjes in het Resin. Ik ben daar van afgeweken omdat er dan in de harde spoorstaaf geboord moet worden. Niet zo mijn ding.... Boren in het Resin gaat makkelijker en een schroefje houdt de staaf op zijn plaats en zet spoorstaaf met het Resin vast op de ondergrond. Niet te strak, anders trekt de spoorstaaf scheef. Lijm borgt de verbinding. De schroefjes verdwijnen later uit het zicht, onder de loodsvloer.


De spoorstaven hebben een roestkleur gekregen zoals omschreven in het bericht "Roestkleur".

De loodsvloer komt op gelijke hoogte met de spoorstaven. Tussen de kuilen wordt de vloer later opgevuld met latjes en karton. De eerste aanzet is al te zien.


De stand van vandaag.

Met groet, Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten