zondag 12 oktober 2014

Lokschuppen Deel 1

De zomer duurde aangenaam lang. Nog helemaal geen aanleiding om de treinkamer op te zoeken. Maar op vrijdag 3 oktober bracht de pakketdienst een pakket uit Schleswig Holstein met 10 kg aan Resin en gelaserd MDF (Real-Modell B 320). Het startsein voor een winter lang loods bouwen! Als een kleine jongen zo blij het pakket opengemaakt en natuurlijk direct een proefopstelling neergezet:


Dat belooft wat te worden, ook nog zonder afwerking en zonder dak en deuren laat de proefopstelling al zien wat te verwachten is.


Gelukkig passen de onderdelen goed op de in de vorige winter gemaakte ondergrond. Ik kan aan het werk!


In de levering zit een onvolkomenheid. De stukjes muur, tussen de venstergedeeltes in de achterwand, zijn te klein. Hier zijn smalle pilaren geleverd voor een loods met 9 graden verdeling. Ik koos om reden van ruimte voor een verdeling van 12 graden. Dakplaten en spanten zijn daarop wel aangepast, de vulstukken niet. Real Modell wil (nog) geen vulstukken maken voor de 12 graden verdeling. Ik was de enige met een 12 graden verdeling...... Real Modell gaf in plaats daarvan muurplaten mee waaruit de ontbrekende wanddelen nog gesneden moeten worden.


Ik was ook wat teleurgesteld over de uitvoering van de meegeleverde dakplaten. Deze zijn uit glad MDF. Dat in tegenstelling tot de bijzonder mooi uitgevoerde Resin dakplaten van eerdere bouwwerken van Real Modell. Maar er is een goede oplossing mogelijk.
Voor die oplossing en voor als u al vast zien wilt hoe de loods er uit gaat zien klik op:

Bouwverslag locloods door Frank Minten (Arge-Forum)

We leren van elkaar en ook dit bouwverslag geeft mij weer goede ideeën.

Wordt vervolgd,

Jan

1 opmerking:

  1. Ziet er mooi uit Jan,ik ben blij dat het modelbouw seizoen weer geopend is voor jou!!
    gr Ed( Beneluxspoor.Breitendorf)

    BeantwoordenVerwijderen