zaterdag 24 januari 2015

Lokschuppen deel 6

De eerste maand van het nieuwe jaar is bijna weer voorbij. Ik heb niet veel kunnen werken aan het depot. Maar op een enkele weekenddag kwam het er toch van. De stand van zaken:

De kuil van de draaischijf bestaat uit dun karton. Daar is niet veel aan te veranderen. Ik heb alleen de kuil met wat verf bijgewerkt. Dat ziet er voorlopig beter uit:


Aan één zijde van de draaischijf is een muur neergezet. Die muur voorkomt een ongewilde vrije val van kostbare treinmodellen. In werkelijkheid werden dergelijke muren ook gebruikt. Maar dan om langslopende spoorlijnen af te schermen tegen per ongeluk "doorschietende" locs.


Dan de verlichting. Zoals in het vorige bericht al gemeld wil ik in de loods hanglampen hebben. Vanwege het "tijdelijke" karakter van de dakconstructie heb ik naar een goedkope oplossing gezocht. Met enkele tips kwam ik uit bij een kapje van Conrad (€ 0,42) en een led van LEDs-buy (€ 0,16). Daarmee is geen geld weggegooid en kon ik lekker uitproberen.


De led gaf na plaatsing in het kapje veel licht naar boven en naar opzij. Een stukje slang, aan de bovenzijde afgewerkt met kit, voorkomt dit. Na een grijs verfje kunnen de lampjes "aan het spant". Voor het uitzoeken van een goede lichtverdeling eerst maar eens drie lampjes los opgehangen:


Het bevalt me wel. Ik hou het op drie lampen per spant. In totaal worden er 19 gemonteerd. Dat wordt nog een heel gepruts. De kabelaansluitingen moeten enigszins geloofwaardig nagemaakt worden.


Verder is nog niets te melden, behalve dat het vanmorgen eindelijk winter leek:

 
Zutphen, 's morgens 24 januari 2015

Maar een warme zon trok mij vanmiddag al weer naar buiten, de treintjes moeten nog maar wat geduld hebben!

Wordt vervolgd, Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten