zondag 16 augustus 2015

Nieuwe ontwikkelingen

Nog even en het modelbouwseizoen gaat weer van start, ook in Berkelbrücke. Maar er zijn nieuwe ontwikkelingen.

Spoor 0 is prachtig. Maar Spoor 0 kost ruimte. Een beetje spoorbaan in schaal 1:45 is alleen mogelijk als er een forse kamer en het liefst een gehele verdieping beschikbaar is. Zoals in een kelder of op een zolder. Die heb ik niet. En de kamer die ik gebruik wil ik niet helemaal vol bouwen. Daarom is de vorige spoor 0 baan afgebroken en heb ik nu alleen de BW module staan. Dat is nog steeds erg leuk om te doen en om te laten zien. Maar ik mis de rijdende treinen door het landschap.

Ik denk daarom aan:

1. Een vaste baan bouwen in schaal H0m. Smalspoor dus. Naar voorbeeld van de Zwitserse Rhätische Bahn. Ik had in de jaren negentig lange tijd een H0m baan, merk Bemo. Het smalspoor geeft het beste voorbeeld om in een kleine ruimte een redelijke baan te bouwen.

2. De BW module behouden en verder afwerken voor tentoonstellingen. Maar als een liefhebber het over wil nemen is dat mogelijk.

Voorlopig zet ik spoor 0 dus even op een tweede plaats om de vaste H0m baan op te bouwen.

 
de Railbus gaat Berkelbrücke verlaten

De V60 en de Railbus zijn verkocht. Vooralsnog blijft de locomotiefloods met draaischijf voor temtoonstellingen beschikbaar. Maar als er iemand belangstelling heeft verkoop ik deze als één module. In dat geval gaan ook de andere Spoor 0 locomotieven in de verkoop.

Ik hanteer voor de locomotieven een verkoopprijs 75% van de nieuwprijs.
Voor de complete module, incl. Lenz voeding en handregelaar, 50% van de aanschafprijs van draaischijf + loods.

 
de V60 heeft al een nieuwe eigenaar


Met groet, Jan

2 opmerkingen:

 1. Hoi Jan,

  Wat lees ik nou ga je voorlopig stoppen met spoor nul. jammer zo leuke hobby. of ga je overstap maken naar spoor 1 of terug naar HO

  groetjes van bernard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie de aangepaste tekst Bernhard. Spoor 0 dus even op de tweede plaats....

   Verwijderen